Δερματικά εξανθήματα και φλεγμονές εξαιτίας της συχνής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος

Τα εξανθήματα που αναπτύσσονται μετά από κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι σημάδι μιας υπερευαισθησίας στις πρωτεΐνες ή σάκχαρα που υπάρχουν σ’ αυτό. Τροφικές αλλεργίες ως επί το πλείστον προκαλούνται σε μερικά άτομα από τροφές όπως το γάλα, τα ψάρια και τα καρύδια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρωτεΐνες ή σάκχαρα του  κόκκινου κρέατος μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση και φλεγμονές. Εάν εμφανίζετε εξάνθημα δέρματος κάθε φορά που καταναλώνετε κόκκινο κρέας, ζητήστε από το γιατρό σας να αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματός σας για να προσδιορίσει την αιτία.

Έρευνες δείχνουν ότι οι αλλεργίες και φλεγμονές που προκαλούνται από το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι πιο συχνές από ό, τι η ιατρική κοινότητα θεωρούσε μέχρι σήμερα. Οι αλλεργίες στο κόκκινο κρέας συμβαίνουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας εκλαμβάνει ουσίες του κόκκινου κρέατος ως επιβλαβείς για τον οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό, δημιουργώντας αντισώματα που πυροδοτούν την απελευθέρωση της ισταμίνης σε μαλακούς ιστούς. Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που παράγεται στο σώμα για την πρόληψη της μόλυνσης, αλλά πολύ συχνά η ισταμίνη οδηγεί σε φλεγμονή, ερεθισμό και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Οι αλλεργίες στο κρέας μπορούν να προκαλέσουν μικρά έως σοβαρά συμπτώματα μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη του κρέατος.

Όταν το σώμα καταπολεμά ουσίες που περιέχονται στο κόκκινο κρέας, η αυξημένη ποσότητα της ισταμίνης προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, δημιουργώντας φλεγμονή και αστάθεια στο δέρμα. Τα εξανθήματα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια μιας τροφικής αλλεργίας και μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα. Κοινά δερματικά εξανθήματα που σχετίζονται με την ευαισθησία στις πρωτεΐνες του κρέατος είναι κνίδωση και το έκζεμα. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα μετά από συχνή κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος, συνίσταται να μειώσετε τη συχνότητα της κατανάλωσής του ή και να τη διακόψετε εντελώς, αντικαθιστώντας το με πουλερικά ή ψάρια.

Δείτε επίσης


Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=542


To Web Hosting του ygeia24.com παρέχεται από τη WebHostON. Χώρος 5 GB σε δίσκους SSD, ταχύτατοι servers σε Ευρώπη και Αμερική, cPanel, FTP, PHP, MySQL. Φιλοξενία απεριόριστων sites (addon domains) σε κάθε λογαριασμό.
Mόλις 1 ευρώ το μήνα! Μάθετε περισσότερα