Καρύδια: Μείωση του κινδύνου για καρκίνο του εντέρου από την κατανάλωσή τους

karidiaΤα καρύδια είναι ένας πολύτιμος καρπός, αφού ως γνωστόν αποτελούν θαυμάσια πηγή πολύτιμων για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών. Οι μέχρι τώρα μελέτες μας έχουν δείξει πως καταπολεμούν πολλά νοσήματα τα οποία σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και νευρολογικά νοσήματα. Μεταξύ άλλων συστατικών, περιέχουν άφθονα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, η οποία, όταν καταναλώνεται εντός των συνιστώμενων δόσεων, έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μια νέα μελέτη έρχεται να μας το επιβεβαιώσει, αφού η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αλλάζει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο έτσι ώστε να προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (Uconn) ανακάλυψαν πως το όφελος αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων καρύδια την ημέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην επιθεώρηση «Cancer Prevention Research», έκαναν τροποποίηση στη διατροφή μιας ομάδας ποντικών έτσι ώστε ποσοστό 7% έως 10,5% των ημερήσιων θερμίδων που λάμβαναν να προέρχεται από καρύδια. Το ποσοστό που αντιστοιχεί για τον άνθρωπο είναι ίσο με 30 γραμμάρια καρύδια την ημέρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκε αισθητά, ιδίως στα αρσενικά ποντίκια, στα οποία παρατηρήθηκαν 2,3 φορές λιγότεροι όγκοι απ’ ό,τι σε μια διαφορετική ομάδα ποντικών, οι οποίοι δεν κατανάλωναν καρύδια.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάνιελ Ρόζενμπεργκ, καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του UConn, δήλωσε γι’ αυτό: «Τα ευρήματά μας δείχνουν για πρώτη φορά ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αναχαιτίζει την ογκογένεση στο παχύ έντερο.

Ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα καρύδια μπορεί να παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας από τον καρκίνο. Η μελέτη μας ενισχύει τα στοιχεία αυτά, αφού δείχνει ότι τα καρύδια μπορεί να δρουν ως προβιοτικά τρόφιμα για να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου, γεγονός που οδηγεί σε προστασία έναντι των όγκων του», κατέληξε.

Δείτε επίσης


Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=500


To Web Hosting του ygeia24.com παρέχεται από τη WebHostON. Χώρος 5 GB σε δίσκους SSD, ταχύτατοι servers σε Ευρώπη και Αμερική, cPanel, FTP, PHP, MySQL. Φιλοξενία απεριόριστων sites (addon domains) σε κάθε λογαριασμό.
Mόλις 1 ευρώ το μήνα! Μάθετε περισσότερα