Παπάγια και σπόροι: ένα ισχυρό φάρμακο για την πρόληψη πολλών σοβαρών ασθενειών

Η παπάγια είναι ο καρπός του δέντρου παπάγια που αποτελεί είδος φρούτων που παράγεται κυρίως στο Μεξικό. Αυτό το φρούτο είναι πολύ νόστιμο και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η παπάγια έχει γίνει πασίγνωστη για όλα τα ευεργετήματα που προσφέρει στην υγεία μας, χάρη στην περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, παπαΐνη, θειαμίνη, νιασίνη και αρκετές άλλες βιταμίνες. Αυτό προωθεί ιδιαίτερα την εύρυθμη λειτουργία του εντερικού και ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καταναλώνουν παπάγια πετάνε τους σπόρους, μη γνωρίζοντας ότι μπορούν επίσης να τους καταναλώσουν γιατί προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Προστασία των νεφρών

Οι σπόροι της παπάγιας εξασφαλίζουν προστασία των νεφρών και βοηθούν στην πρόληψη των προβλημάτων από νεφρική ανεπάρκεια. Γι’ αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστάται να καταναλώνουμε 7 σπόρους παπάγιας ανά ημέρα.

Βοηθούν να καθαρίσει το συκώτι

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος μας, επειδή η λειτουργία του είναι να φιλτράρει τις τοξίνες και τοξικές ουσίες με σκοπό την πρόληψη πολλών ασθενειών.  Γι’ αυτό, οι σπόροι παπάγιας μπορούν να μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, ιδίως στην περίπτωση της ηπατικής κίρρωσης.

Βελτιώνουν την πεπτική και εντερική υγεία μας

Οι σπόροι παπάγιας περιέχουν ένα αλκαλοειδές που ονομάζεται carpaïne, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει εντερικά παράσιτα. Αυτό βοηθά στην καλή εντερική υγεία. Έχουν επίσης ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι σπόροι παπάγιας βοηθούν στην καταπολέμηση της σαλμονέλας, σταφυλόκοκκοι και άλλων μολύνσεων.

Για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη, θα πρέπει να καταναλώνετε 7 σπόρους παπάγιας τρεις φορές την ημέρα.

Απορροφούν το περιττό λίπος και σάκχαρα

Οι σπόροι παπάγιας είναι εξαιρετική μέθοδος για την αύξηση της καύσης λίπους στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να εμποδίζουν το σώμα να απορροφήσει πάρα πολύ λίπος και ζάχαρη. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η διαδικασία της πέψης και η απώλεια βάρους.

Δείτε επίσης


Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=557


To Web Hosting του ygeia24.com παρέχεται από τη WebHostON. Χώρος 5 GB σε δίσκους SSD, ταχύτατοι servers σε Ευρώπη και Αμερική, cPanel, FTP, PHP, MySQL. Φιλοξενία απεριόριστων sites (addon domains) σε κάθε λογαριασμό.
Mόλις 1 ευρώ το μήνα! Μάθετε περισσότερα