Περπάτημα: Δεκαπέντε λεπτά τη μέρα μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σαςΠερπάτημα και οφέλη για την υγείαΟ καθιστικός τρόπος ζωής και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι ευρέως γνωστό ότι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Το ακούμε συχνά γύρω μας και το έχουν δείξει πολλές έρευνες.

Αν το είδος της εργασίας σας είναι τέτοιο που πρέπει να κάθεστε πολλές ώρες, θα πρέπει πάση θυσία να βρείτε έστω και δεκαπέντε λεπτά για να κάνετε κάποιο είδος άσκησης κάθε μέρα. Ακόμα και μια ελαφριά φυσική δραστηριότητα που απασχολεί ολόκληρο το σώμα είναι αρκετή.

Περπάτημα το... ευεργετικό


Είναι εξαιρετικά προτεινόμενη μια απλή φυσική άσκηση που θα μπορούσε να παρέχει αναζωογονητική επίδραση στην υγεία και το σώμα σας. Αρκούν ακόμα και μόνο δεκαπέντε λεπτά περπάτημα  την ημέρα ώστε να υποστηριχθεί και να βελτιωθεί η συνολική υγεία σας.

Αποτελέσματα ερευνών


Οι ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Saint-Etienne, της Dijon, του Πανεπιστημίου της Λυών αλλά και του περιφερειακού κέντρου για την πρόληψη του καρκίνου στη Γαλλία, έχουν επιβεβαιώσει κατόπιν ερευνών και στατιστικών μετρήσεων την αποτελεσματικότητα αυτού του είδους της άσκησης.

Μάλιστα, μία από τις έρευνες αυτές δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό Sports Medicine. Σύμφωνα με τις έρευνες, το περπάτημα 15 λεπτών την ημέρα μείωσε σε ποσοστό 22% τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών σε σχέση με όσους δεν περπατούσαν αρκετά. Κατά συνέπεια, τα δεκαπέντε λεπτά περπάτημα την ημέρα σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο, σε συνδυασμό πάντα με μια προσεγμένη διατροφή.

Οφέλη για την υγεία


Αναλυτικότερα, τα πλεονεκτήματα του περπατήματος σαν άσκηση έχει επίδραση στους εξής τομείς:

1. Πρόληψη του διαβήτη

2. Απώλεια βάρους

3. Αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D στον οργανισμό, κυρίως όταν περπατάμε την ημέρα και ακόμα καλύτερα τις ηλιόλουστες μέρες

4. Βοηθά στην αντιμετώπιση φλεγμονών και πόνου

5. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, του στήθους και των πνευμόνων

6. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

7. Βελτιώνει την πνευματική υγεία, ακόμα και την αίσθηση του χιούμορ!

Συνεπώς, ξεκινήστε το περπάτημα τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά την ημέρα και απολαύστε τις ευχάριστες και θετικές συνέπειες!

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Άθληση, Διαβήτης, Πνευματική υγεία, Υγεία. Προβολή του permalink.

Αποποίηση ευθύνης: Τα άρθρα του ygeia24.com έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφορούν υγιή οργανισμό και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τη συμβουλή ενός γιατρού. Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές στη διατροφή σας ή στην καθημερινή σας δραστηριότητα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνείτε με το γιατρό ή διαιτολόγο σας.

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=731