Ποια διατροφή μας προστατεύει από τις αλλεργίες

allergyΟι άνθρωποι που πάσχουν από αλλεργίες πρέπει πάντα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διατροφή τους, για να αποφύγουν τον κίνδυνο από ενδεχόμενο κάποιου αλλεργικού σοκ.

Όμως, για να προφυλαχτούμε από τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών μπορούμε να εντάξουμε συγκεκριμένες τροφές στη διατροφή μας.

Πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών αλλά και στην καταπολέμηση της έντασης των συμπτωμάτων τους, παίζουν οι προσταλαγδίνες, οι οποίες είναι ουσίες με ορμονική δράση.
Για την παραγωγή των προσταγλανδινών τύπου 3 ιδανικά είναι τα ω-3 λιπαρά, τα οποία βρίσκουμε σε μεγάλη συγκέντρωση στα ψάρια, στα καρύδια και στο λιναρόσπορο.

Μία ακόμη φυσική ουσία γνωστή για τη δράση της κατά των αλλεργιών είναι η κερκετίνη. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό στοιχείο που βρίσκουμε στο τσάι, στα σταφύλια, στα μήλα και στα κρεμμύδια.
Η συγκεκριμένη ουσία αναστέλλει τη δράση ενζύμων τα οποία είναι απαραίτητα για να δημιουργηθούν οι κακές προσταγλανδίνες.

Ακόμη, η κερκετίνη αναστέλλει την έκκριση της ισταμίνης, μιας ουσίας η οποία παράγεται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της αλλεργικής αντίδρασης.

Αντιαλλεργική δράση παρόμοια με της ουσίας κερκετίνης διαθέτουν το τζίνζερ, η κουρκουμίνη (πρόκειται για φυσική χρωστική ουσία και βασικό συστατικό του καρυκεύματος κουρκουμάς ή κιτρινόριζα) και πολύ πιθανόν η καψαϊκίνη, η οποία είναι η ενεργή ουσία της κόκκινης πιπεριάς.

Δείτε επίσης


Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=404


To Web Hosting του ygeia24.com παρέχεται από τη WebHostON. Χώρος 5 GB σε δίσκους SSD, ταχύτατοι servers σε Ευρώπη και Αμερική, cPanel, FTP, PHP, MySQL. Φιλοξενία απεριόριστων sites (addon domains) σε κάθε λογαριασμό.
Mόλις 1 ευρώ το μήνα! Μάθετε περισσότερα