Υγεία: Τα διατροφικά κλειδιά για να την πάρετε στα χέρια σαςΥγεία και μυστικά για καλή διατροφήΈχετε χαθεί μέσα στο χάος των διατροφικών συμβουλών για καλή υγεία; Δεν ξέρετε πλέον τι πρέπει να φάτε και τι να πιστέψετε; Ακολουθούν ορισμένες διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη τις διατροφικές σας συνήθειες.

Απλοί κανόνες για καλή υγεία και διατροφή


1. Μασάτε καλά τις τροφές. Μασάτε σε φυσιολογικό ρυθμό, ώστε κάθε μερίδα φαγητού να καταναλώνεται σε διάστημα 20 λεπτών τουλάχιστον, όχι γρηγορότερα.

2. Επωφεληθείτε από τα ωμά λαχανικά. Εντάξτε τα στην καθημερινή διατροφή σας, σε μορφή σαλάτας. Μην καταναλώνετε κανένα γεύμα χωρίς συνοδεία λαχανικών!

3. Πίνετε αρκετό νερό. Ενδείκνυται η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού πριν κάθε γεύμα. Συνολικά την ημέρα θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο (8 ποτήρια) νερό.

4. Προτιμάτε να μαγειρεύετε συχνά. Αποφεύγετε όσο γίνεται περισσότερο την αγορά έτοιμου φαγητού.

5. Αποφύγετε το βράσιμο των λαχανικών και προτιμήστε να τα κάνετε στον ατμό. Το βράσιμο καταστρέφει μεγάλο μέρος των βιταμινών τους ή ακόμα και όλες. Αντίθετα, το μαγείρεμα στον ατμό δεν καταστρέφει σχεδόν καμία βιταμίνη!

6. Περιορίσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε μια φορά την εβδομάδα και καταναλώστε πουλερικά ή ψάρι δύο φορές την εβδομάδα.

7. Αξιοποιήστε μια διατροφή που συνδυάζει πολλές πρωτεΐνες κοτόπουλου ή ψαριού με συνοδεία λαχανικών.

8. Προτιμήστε ένα ελαφρύ δείπνο το οποίο θα αποτελείται κατά κύριο λόγω από ωμά λαχανικά ή λαχανικά στον ατμό και θα συνοδεύεται από ένα φρούτο.

9. Εντάξτε στο πρωινό σας μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Θα σας χορτάσει γρήγορα και με λίγες θερμίδες. Η καλύτερη πρόταση για πρωινό είναι το αυγό ή γιαούρτι ή ένα ποτήρι γάλα, καθώς περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες για να ανταπεξέλθετε ως το μεσημεριανό γεύμα. Έτσι θα αποφύγετε ενδιάμεσα σνακ που παχαίνουν.

Είναι σίγουρο ότι εφαρμόζοντας τις παραπάνω οδηγίες που είναι εύκολα υλοποιήσιμες από όλους, θα δείτε αξιόλογη αλλαγή της κατάστασης της υγείας αλλά και της διάθεσης σας προς το καλύτερο!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Διατροφή, Υγεία με ετικέτες , , , . Bookmark the permalink.

Αποποίηση ευθύνης: Τα άρθρα του ygeia24.com έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφορούν υγιή οργανισμό και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τη συμβουλή ενός γιατρού. Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές στη διατροφή σας ή στην καθημερινή σας δραστηριότητα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνείτε με το γιατρό ή διαιτολόγο σας.

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=735