Φάτε φρούτα αντί να πάρετε ασπιρίνη, προστατεύουν το ίδιοφρούτα για καλή υγεία

Όπως έχουν δείξει αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, η τακτική χρήση ασπιρίνης θα μπορούσε να προλάβει 600.000 εμφράγματα ετησίως, από τα οποία μάλιστα τα 200.000 θα απέβαιναν μοιραία. Ακόμη, η τακτική χρήση ασπιρίνης θα ήταν δυνατόν να προλάβει 25.000 θανάτους τον χρόνο οφειλόμενους σε εγκεφαλικά επεισόδια!

Όμως, η καθημερινή λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης έχει και ένα επιπλέον όφελος, καθώς η δράση της αποδεικνύεται σωτήρια και στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου!

Καταλαβαίνουμε πόσο ωφελεί η ασπιρίνη, ειδικά στις ηλικίες άνω των 40 ετών. Αν, λοιπόν, ο γιατρός δεν μας προτείνει την κατανάλωση μικρής δόσης ασπιρίνης ημερησίως ή αν για άλλους λόγους δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε, μπορούμε να εισάγουμε στη διατροφή μας κάποια φρούτα τα οποία «περιέχουν» ασπιρίνη, αφού ένα από τα βασικά τους συστατικά είναι η σαλικυλίνη, η οποία είναι η κύρια φαρμακευτική δραστική ουσία της ασπιρίνης.

Οι καλύτερες πηγές για... φυσική ασπιρίνη


Οι καλύτερες πηγές φυσικής λήψης «ασπιρίνης» για να προστατέψουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα είναι τα σταφύλια και οι σταφίδες (και οι μαύρες και οι ξανθές), τα δαμάσκηνα (φρέσκα και αποξηραμένα), τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα σμέουρα.

Σ’ αυτό το σημείο ίσως βρίσκεται και η εξήγηση για το περιβόητο «γαλλικό παράδοξο». Στη Γαλλία οι άνθρωποι καταναλώνουν πολλά λιπαρά τυριά, αλλά συνηθίζουν κατά τη διάρκεια του γεύματος ή και μετά από αυτό να πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Έτσι, διατηρούν την καρδιά τους δυνατή, καθώς το κρασί προέρχεται από τα σταφύλια.

Χορτοφαγική διατροφή


Μια αιτία που οι χορτοφάγοι αρρωσταίνουν σπάνια από καρδιά είναι ότι μέσω της διατροφής τους λαμβάνουν 10% περισσότερες σαλικυλίνες από εκείνους που καταναλώνουν καθημερινά κρέας!

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε πως η κατανάλωση ασπιρίνης γενικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ενώ μας προστατεύει από τα ισχαιμικά εγκεφαλικά (τα εγκεφαλικά που προκαλούνται από κάποια φραγμένη αρτηρία του εγκεφάλου), αν την καταναλώνουμε αλόγιστα για λόγους πρόληψης μπορεί να επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα και να μας κάνει ευάλωτους σε αιμορραγικά εγκεφαλικά.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Διατροφή, Υγεία με ετικέτες , , , . Bookmark the permalink.

Αποποίηση ευθύνης: Τα άρθρα του ygeia24.com έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφορούν υγιή οργανισμό και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τη συμβουλή ενός γιατρού. Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές στη διατροφή σας ή στην καθημερινή σας δραστηριότητα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνείτε με το γιατρό ή διαιτολόγο σας.

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=694