Χάστε βάρος με δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό

waterΒρετανοί επιστήμονες συνιστούν σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν, να πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό. Με αυτήν τη μέθοδο, διαπίστωσαν ότι μπορεί κανείς να χάνει σχεδόν 1,5 κιλό το μήνα.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έπειτα από σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Obesity», διήρκησε 12 εβδομάδες και πήραν μέρος 84 παχύσαρκοι εθελοντές χωρισμένοι από τους ερευνητές σε δύο ομάδες.

Στους εθελοντές της πρώτης ομάδας, αποτελούμενης από 41 άτομα, ζητήθηκε να πίνουν 500 ml νερό βρύσης μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα, ενώ στους υπόλοιπους 43 εθελοντές ζητήθηκε να φαντάζονται το στομάχι τους γεμάτο έπειτα από κάθε γεύμα.

Κάποιοι από τους εθελοντές που έπρεπε να καταναλώνουν το νερό πριν από κάθε γεύμα, ακολούθησαν τη συμβουλή και κάποιοι άλλοι όχι. Στο τέλος, οι εθελοντές της ομάδας του νερού είχαν χάσει κατά μέσο όρο 1,3 κιλό περισσότερο απ’ ό,τι οι υπόλοιποι.

Εκείνοι που κατάφεραν να πίνουν το νερό πριν από κάθε γεύμα ανελλιπώς κατά μέσον όρο έχασαν 4,3 κιλά στο σύνολο των 12 εβδομάδων διάρκειας της έρευνας, ενώ όσοι έπιναν σποραδικά νερό έχασαν μόνο 800 γραμμάρια.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ Έλεν Παρέτι, ερευνήτρια στο Τμήμα Συμπεριφορικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε πως «η ομορφιά αυτών των ευρημάτων είναι η απλότητά τους».
«Μισό λίτρο νερό τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε κύριο γεύμα, μπορεί να οδηγεί σε απώλεια βάρους η οποία σε συνδυασμό με απλές αλλαγές στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα μπορεί να είναι σημαντική και –πάνω απ’ όλα– με σωστό ρυθμό».

Και Δρ Παρέτι κατέληξε λέγοντας πως «Η απώλεια μερικών κιλών σε ένα χρόνο είναι πολύ σημαντική για την υγεία και η μέθοδος που εξετάσαμε είναι πολύ εύκολη και όλοι μπορούν να την ενσωματώσουν στη ζωή τους».

Δείτε επίσης


Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: http://ygeia24.com/?p=354


To Web Hosting του ygeia24.com παρέχεται από τη WebHostON. Χώρος 5 GB σε δίσκους SSD, ταχύτατοι servers σε Ευρώπη και Αμερική, cPanel, FTP, PHP, MySQL. Φιλοξενία απεριόριστων sites (addon domains) σε κάθε λογαριασμό.
Mόλις 1 ευρώ το μήνα! Μάθετε περισσότερα